de snelweg naar succes

Je dromen waarmaken, dat doe je zo.

de snelweg naar succes

je dromen waarmaken, gewoon beginnen

We ervaren meer spijt van de dingen die we niet gedaan hebben dan van de dingen die we wel gedaan hebben. En toch blijft het waarmaken van onze dromen een taaie dobber. We zwemmen rondjes in uitstelgedrag en wijzen graag naar onze situatie waarin ‘nu’ niets mogelijk is. Zo bedekken we de pijn van spijt en kunnen we er weer even tegen.

En zo vergeten we te starten en blijven we enkel dromen over het verwezenlijken van onze dromen.

de twee redenen waarom je je droom niet waarmaakt

1) De dit-is-niet-haalbaar-reden. Je komt niet in actie omdat je weet dat het niets uithaalt. Je beseft of hebt schrik dat het niet gaat lukken en dat je zal falen.

2) De dit-is-best-haalbaar-reden. Ergens diep vanbinnen weet je dat je wel kan slagen en dat beangstigt je. Het zou kunnen werken en wat dan?

Het hoeft geen probleem te zijn dat dingen niet haalbaar zijn. Het is gezond om je beperkingen en grenzen in kaart te brengen. Ruim je illusies op en leer verlangen naar dingen die wel haalbaar zijn. Alleen, dat doe je door te experimenteren, mogelijk schat je jezelf compleet verkeerd in.

Voor de tweede reden besef je dat er een kans bestaat dat het een succes wordt en dat botst nogal fel met je schrik voor verandering. We houden dolgraag vast aan wat we kennen, ook als dat negatief is want de toekomst kennen we helemaal niet.

maak tijd vrij om je dromen te verwezenlijken

Waar ga je later met spijt op terugblikken?

  • Dat je te weinig gewerkt hebt?
  • Dat je niet meer uit Youtube-kijken en Facebook gehaald hebt?
  • Dat je te weinig fastfood naar binnen hebt geramd?
  • Dat je te weinig tijd doorbracht met niet-leuke mensen?

Je propt je leven zelf vol met onbelangrijke dingen. Leer schrappen. In onze wol-methodiek is dat de eerste stap. Iedereen heeft 24 uur per dag te besteden. Maak tijd vrij om aan je dromen te werken.

dromen waarmaken is niet altijd plezierig

Vaak kijk je terug op taaie periodes met veel meer voldoening dan dat je kiest voor simpel plezier. Bezig zijn met iets dat groter lijkt dan jezelf, het geeft enorme voldoening. Meer dan plezier zelfs.

In tegenstelling tot wat je zou denken, is plezier niet de oorzaak van geluk. Dat heb je zelf al genoeg ervaren als je dat vierde dessertje naar binnen ramt, de zeventiende aflevering op rij bingewatcht of de 836ste keer checkt of er geen ‘like’ is bijgekomen.

Ik durf er zelfs nog een schepje bovenop doen. Problemen zijn geluksbepalender dan plezier. Het waarmaken van je dromen hoeft geen comfortabele rit naar succes te zijn.

  • Achteraf gezien was ik gelukkiger toen ik bezig was met afvallen dan met het eten van de vele hamburgers die mijn gewicht veroorzaakten.
  • Ik voel me trots en lekker gezond na lange alcoholvrije periodes en voel me ellendig als het andersom loopt.
  • De aanloop naar mijn relatie en de eerste maanden ervan waren een emotionele rollercoaster voor zo’n gevoelige bangerik als ik. De voldoening die ik er nu bij ervaar, doet me instant gelukkig voelen.
  • Hoewel ik continu met prestatieangst kampte, beschouw ik mijn coachopleiding als een zinvolle en daarom gelukkige periode.
  • Ik kijk met veel vreugde terug naar mijn pittige sessies bij de psycholoog. Ik vind het nog steeds moedig van mezelf om te erkennen dat ik echt hulp nodig had. Trots dat ik niet ben blijven vluchten in gemakkelijk vertier.

doe iets, ‘nu’ starten is een uitstekende strategie

Meer zelfs, maak van ‘iets doen’ je enige doel. Op die manier laat je het resultaat los en ga je toch vooruit. Het mag dus mislukken maar je laat het geen reden zijn om jezelf tegen te houden. Ons Moemoe heeft er een uitgekiende strategie voor ontwikkeld.

Als je je dromen uitstelt, wat kost het je dan?

Teveel opofferingen en die wil je niet doen. Of ‘nu’ is absoluut niet het moment om te starten. Redenen genoeg om je dromen geen werkelijkheid te laten worden.

Er is echter altijd iets dat je al kan doen, hoe klein ook. Best mogelijk dat je in een periode zit waarin starten geen optie is maar je kan al wel een startdatum vastprikken en acties verzinnen die bij het verwezenlijken van je dromen horen.

Het leven van je dromen? Pas je definitie van succes aan.

Ik ben een complete loser als ik mezelf ga meten met de hedendaagse criteria van succes. Ik woon in een kleine woning, met een goedkope tweehandse wagen, ben zo’n etter die elk jaar van energieleverancier wisselt en ik kook nog met de huismerken ook.

Toch behaal ik successen op diverse levensgebieden. Ik bereik mijn spaardoelen waardoor er meer vrijheid ontstaat, ik heb het geluk in een netwerk van fantastische kameraden te toeven en ik leef steeds gezonder.

Hanteer een ruime definitie van succes die bij je dromen past: groei in gezondheid, een eigen onderneming opzetten, fysiek sterker worden, financieel groeien of wat dan ook.

je bent niet immuun voor geluk, je dromen kunnen werkelijkheid worden

Echt waar. Stop met vloeken en zeuren. Het universum heeft jou echt niet als zondebok uitgekozen. Elke situatie is anders maar het feit dat je dit al lezen kunt, betekent ook dat je het slechter kon treffen.

Kijk, stappen zetten helpt echt. Uiteraard komt het leven niet met garanties. Als je vindt dat je daarom moet berusten, jij je ding.

stoppen met dromen dus, beginnen met waarmaken

Hoe meer je droomt, hoe minder je doet. Je dromen waarmaken doe je dus door te stoppen met dromen. Ga dingen doen. Experimenteer, zet stapjes. Faal, val, worstel en herpak je. Leer ervan te genieten.

No Comments

reageer

Even op de schoot?

Even op de schoot bij Ons Moemoe? Kan ik iets voor je betekenen? Idee tot samenwerking, een vraag of iets te vertellen?

Last van een druk hoofd?

Geen magische oplossing, wel 65 levenslesjes om mee aan de slag te gaan. Gratis want Ons Moemoe verwent haar kleinkinderen graag.