6 tips om gemakkelijk geld te besparen | Ons Moemoe blog
Gemakkelijk geld besparen? Dat kan. Gooi alvast je televisie buiten! Snel meer geld zonder er extra voor te moeten werken. Lees het hier.
452
post-template-default,single,single-post,postid-452,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

6 tips om gemakkelijk geld te besparen

6 tips om geld te besparen

6 tips om gemakkelijk geld te besparen

alsof je de lotto gewonnen hebt

Stoppen met lotjes kopen en toch het gevoel hebben dat je die grote geldprijs binnenrijft ?

Dat kan. Om te beginnen al omdat je onmiddellijk geld uitspaart door geen lotjes meer te kopen. Al het geld dat je niet meer uitgeeft hoef je niet al werkend bij te verdienen dus geef je jezelf al sparend opslag.

Hieronder 6 schitterende spaartips van Ons Moemoe.

1) gooi die televisie de deur uit

Of nog beter, verkoop hem of zeg simpelweg je abonnement op. Voor mezelf betekent dit jaarlijks een opslag van € 200. Voor de meeste mensen met een gekker abonnement valt er nog meer uit te halen. Op 5 jaar tijd een dikke reis verdiend.

2) herbekijk je verzekeringen

Durf verder te gaan dan enkel vergelijken. Afhankelijk van je situatie kan het verstandig zijn om sommige verzekeringen op te zeggen. Zo heb ik zelf geen extra tandenverzekering.

Als ik morgen frontaal met mijn colgateglimlach tegen het asfalt ga, betaal ik inderdaad meer maar niet zoveel als de 15 jaar dat ik anders deze verzekering had moeten betalen.

Bovendien is de verplichte basisverzekering in België zo degelijk dat ze meestal de grootste kosten op zich neemt. Reis, bijstand, familiale, … Doe je huiswerk en bedenk hoe vaak je effectief boven de franchise zit?

3) kies voor een goedkoop gsm-abonnement

Ik betaal zelf ongeveer € 3 per maand maar heb nog wat goed te maken want in een niet te ver verleden waren dat veelvouden van mijn huidige kost.

Ik heb geen 4G wegens genoeg gratis wifi op de wereld en ik heb ondertussen geleerd toe te komen met een handjevol bel-minuten en een overdosis aan sms.

Tegenover een gebruiker die € 35 per maand betaalt, bespaar ik € 384 per jaar.

4) beperk je spontane impulsaankopen 

Dat worstenbroodje dat op je roept vanuit de toonbank of het zomerjurkje dat naar je lonkt. Door het uitsparen van een wekelijkse impulsaankoop van bijvoorbeeld € 10 (lijkt niets) spaar je op een jaar tijd € 520.

Op 10 jaar sprokkel je zo ongezien een vette € 5000 bij elkaar.

5) durf kleiner te gaan wonen

Elke vierkante meter die je niet hoeft te onderhouden of te verwarmen is pure winst, zowel in centen als in minuten. Geld en tijd over dus om toffe dingen te doen. Veel voordelen dus.

6) maak komaf met dingen waar je niet toe komt 

Voor mij was dat de krant. Ik denk dat ik geen 20% effectief las. In drukke periodes stapelde onstond op de hoek van de tafel een Himalaya van kranten met het voornemen die nog eens in te halen.

Dat gaf me dat lastige ik-moet-dit-nog-inhalen-gevoel wegens betaald wat een kleine aanslag op de gemoedsrust is. 360 euro rijker per jaar en een leger hoofd was alleszins geen slecht alternatief.

Doe vooral wat bij je past. In feite komt het erop neer dat je snoeit in wat voor jou overbodig is. De financiële ruimte die je daarvoor in de plaats krijgt geeft veel gemoedsrust en maakt je leven stukken aangenamer. Simpelweg omdat je dan eens geld kan uitgeven aan iets dat je écht de moeite waard vindt.

Wedden dat dit sneller haalbaar is dan de Lotto winnen?

No Comments

Zin in een toogbabbel?

Op zoek naar een schrijver, spreker of schenenstamper? Welkom aan de toog van Ons Moemoe.

Last van een druk hoofd?

Geen magische oplossing, wel gratis 50 pagina’s vol handige inzichten om mee aan de slag te gaan.