Ja, het ligt aan jou!

Je leven omgooien. Als je steeds hetzelfde doet, kan je geen ander resultaat krijgen.

Ja, het ligt aan jou!

waarom alles een resultaat is

Je leven omgooien met één simpel inzicht? Dat kan.

Welk inzicht dat dan juist is?

Hier komt-ie.

als je doet wat je altijd al deed, zal je krijgen wat je altijd al kreeg

‘Hoe komt het toch dat ik … ?’ We stellen ons de vraag behoorlijk dikwijls en we hopen dat bepaalde dingen ons niet meer gaan overkomen. Tot ze plots weer opduiken want uiteindelijk is veel van wat je nu ervaart het resultaat van je beslissingen in het verleden.

Ik zeul op dit moment bijvoorbeeld een flink tonnetje onder mijn t-shirts mee. Hoewel ik het aanvankelijk probeerde te ontkennen spreken mijn broeken de waarheid. Ik kan dat erg vinden maar besef heel goed hoeveel extra ik heb mogen genieten voor de kilo’s teveel. Logisch inzicht.

Wil ik dus een ander resultaat, dan zal ik voor een andere aanpak moeten kiezen.

Deze simpele universele wet is altijd in werking en bijgevolg toepasbaar op je ganse leven. Misschien trek je met je doorgeschoten pleasende kant nog steeds de foute mannen aan of heb je met je ja-tegen-alles-en-iedereen-syndroom nauwelijks tijd voor jezelf.

Niets om jezelf kwalijk te nemen maar je kan ervoor kiezen om die zogezegde mislukkingen om te zetten in je voordeel.

andere keuzes zijn andere resultaten

Beschouw fouten in de eerste plaats als manieren die niet werken. Anders gezegd, wat je doet, levert op dit moment duidelijk niet het gewenste resultaat op. Prima zo, tijd dus voor een andere aanpak. Je kan het verleden niet meer veranderen maar je kan wel een handje gaan moeien in wat nog komen moet.

Kleine veranderingen kunnen hierin grote gevolgen hebben.

Door NU andere keuzes te maken, kies je bewust voor een andere toekomst. Andere keuzes zijn andere resultaten. Zo kies je zelf wat je in je mond steekt of waar je je geld aan besteedt. Je kiest zelf naar wie je luistert en welke vragen je met ‘ja’ of ‘neen’ beantwoordt.

je kan niet kiezen welke kaarten je krijgt, wel wat je ermee doet

Dat wil hoegenaamd niet zeggen dat het leven plots maakbaar is. Verre van. Gunstige en ongunstige omstandigheden zul je altijd op je pad tegenkomen. Toch heb je een heleboel dingen zelf in de hand, je hoeft niet te gaan aanmodderen omdat het leven onvoorspelbaar is.

Je kan een hoop onheil tegenkomen in je leven maar dingen als een veranderend klimaat, bepaalde gezondheidsproblemen en ruzies komen niet altijd zomaar aanwaaien.

Je gaat geen last hebben van een kater als je geen alcohol drinkt, net zoals je geen schulden gaat opbouwen als je weinig geld uitgeeft en onder je stand leeft.

mmm, chocolade

Toegegeven, dit uniek inzicht klinkt simpel maar is niet altijd gemakkelijk. Ik ben er tenslotte zelf nog niet uit of de chocolade terug de kast in moet of dat er gewoon een textielmaatje meer gekocht mag worden.

No Comments

reageer

Even op de schoot?

Even op de schoot bij Ons Moemoe? Kan ik iets voor je betekenen? Idee tot samenwerking, een vraag of iets te vertellen?

Last van een druk hoofd?

Geen magische oplossing, wel 65 levenslesjes om mee aan de slag te gaan. Gratis want Ons Moemoe verwent haar kleinkinderen graag.