waarom jouw beurt nooit komt

Werk aan betere omstandigheden. Dingen komen niet vanzelf op je af.

waarom jouw beurt nooit komt

weet je stiekem zelf ook wel

Leef je met het gevoel dat het nu stilaan jouw tijd is om een keertje beloond te worden door het leven? Dat je jouw portie nu wel gehad hebt? Dat het altijd de anderen zijn die krijgen wat ze willen?

Sta me toe even de rol van irritante boodschapper te spelen: ‘Ahum (haalt perkament uit broekzak), het zal niet gebeuren!’ (steekt perkament terug weg en huppelt ridicuul met een imaginair paard)

niet alles gaat vanzelf

Het is simpel, je beurt komt nooit. Nooit, echt nooit. Toch niet vanzelf, toch niet zonder moeite. Er komen toffe dingen aan zo nu en dan, absoluut maar datgene dat je echt wenst? Dat je het liefste wenst? Vanzelf? Zomaar?

Nooit, je kan er wel naartoe werken en er onderweg van genieten, zo help je het geluk een handje maar ook dan zal het zonder garantie zijn.

Vanwaar is trouwens dat hele idee ontstaan dat het leven maar vanzelf moet gaan en zich naar jouw wensen dient te ontvouwen? Dat we dingen verdienen zonder er iets voor te moeten doen?

Wat een hoogheidswaanzin. Dat hebben we verdiend, denken we dan. Dus we wentelen ons nog even heerlijk in onze ellende en wachten verder op dat vlekkeloos leven zonder problemen dat we vanuit het niets cadeau gaan krijgen.

bang voor middelmatigheid

Kan je zien hoe onrealistisch en beperkend die denkwijze is? Bovendien krijgt een groot deel van de westerlingen dat trouwens effectief cadeau, velen onder ons hebben een ‘ok’ leven, zomaar, gewoon door de welvaart.

Van minimuminkomen tot gratis bib, park, medische zorgen, straatverlichting en nog een heleboel andere zaken die niet evident zijn.

We zien het alleen niet, we zijn simpelweg niet tevreden meer met een ‘ok’ leven en we willen meer. Dat mag zelfs, niets mis mee maar dacht je dan echt dat dat vanzelf ging komen?

Hoe lang wil je nog wachten?

Pleidooi! Ander perkament, zelfde irritante boodschapper.

Weg met het zeuren! Wil je meer uit je leven halen? Dan zal je er ook meer voor moeten doen of laten, simpel zat. Gooi dat martelaarschap de prullenbak in en start binnen de huidige omstandigheden, hoe ongewenst ook.

Je bent hier maar een beperkte tijd, hoe lang wil je nog wachten?

begin met het scheppen van betere omstandigheden

Er zijn leukere boodschappen dan bovenstaande, toch maakt irritatie ze niet minder waar. Als je echt wilt dat het jouw beurt wordt, dan dien je stappen te zetten, actie te ondernemen, omstandigheden te scheppen in de goede richting.

Dan komt jouw beurt, zonder garantie maar wie niets onderneemt heeft de volle 100% garantie dat zijn beurt nooit komt.

Nooit.

No Comments

reageer

Even op de schoot?

Even op de schoot bij Ons Moemoe? Kan ik iets voor je betekenen? Idee tot samenwerking, een vraag of iets te vertellen?

Last van een druk hoofd?

Geen magische oplossing, wel 65 levenslesjes om mee aan de slag te gaan. Gratis want Ons Moemoe verwent haar kleinkinderen graag.