een handjevol goede blogs

De beste blogs over persoonlijke ontwikkeling.

een handjevol goede blogs

de mosterd van Ons Moemoe

Helaas, Ons Moemoe is niet alwetend. De inzichten die ze deelt zijn minstens flink doorspekt met opgedane kennis uit boeken en blogs en soms zelfs radicaal gestolen.

Hieronder de meest interessante bronnen waar Ons Moemoe op dit moment het liefst haar mosterd vandaan haalt.

psychologisch.nu

De website van schrijver en psycholoog Marcelino Lopez. Marcelino slaagt erin om psychologie zodanig voor te kauwen dat je al lachend wijzer wordt.

De stukken over relaties zijn verademend. Zijn boek ‘liefdesgedoe’ is een luchtig en compleet relaas over alles wat er in liefdesrelaties speelt. Voor Ons Moemoe een terechte plaats in het lijstje van aan te raden boeken.

Marcelino schrijft snedig en mét humor. Je krijgt veel info op je bord. Weet bovendien dat al zijn teksten afgetoetst zijn met wat de wetenschap er op dit moment over te vertellen heeft. Dat is behoorlijk uniek op zelfhulpeiland.

Daarnaast predikt hij nederigheid voor elke coach, goeroe of psycholoog, een dikke meerwaarde in tijden van instant-geluk-stappenplannen.

Tenslotte is hij niet te beroerd om dingen aan te passen als een wetenschappelijke verklaring zichzelf weer voorbij heeft gehold. Ik ben dan ook blij dat hij niet meer met een potlood tussen zijn tanden rondloopt om gelukkiger te worden.

markmanson.net

Grofgebekt en onderbouwd, een zeer aangename en prikkelende combinatie. Mark Manson vlamt in het Engels maar is recentelijk zo populair geworden dat Nederlandse vertalingen langzaam ons boekenlandje binnensijpelen.

De kijk van Ons Moemoe op problemen, de doe-iets-strategie en verliefd worden op de inspanning. Dat zijn alvast drie inzichten waar een flinke dosis Mark Manson in geïnjecteerd zit.

Met een simpele online zoekopdracht bots je op zijn fantastische quotes en kan je kijken of zijn stijl je aanspreekt.

deidioot.nl

De perfecte website om mijn voeten op de grond te houden want hier ontdek je dat Ons Moemoe 0,0 hippe inzichten aanbiedt. Hoogstens een mooie fles voor dezelfde wijn.

Filosofie, jawel en wie zich in de artikelen van Floris (want zo heet die idioot in het echt) verdiept, ontdekt dat de mensheid al langer worstelt met geluk, vrijheid en gemoedsrust.

Floris verklaart taaie boeken en vergeet zijn eigen visie niet te geven. Vooral zijn artikelen over geluk en vrijheid vanuit de oude klassieke filosofie zijn wat Ons Moemoe betreft resoluut hartverwarmend.

Confronteer jezelf verder met de uitmuntende samenvatting van de controversiële Jordan Peterson met weerwoorden van De Idioot zelf.

jamesclear.com

Dan toch een lading met stappenplannen, methodes en gereedschap om gelukkig en succesvol te worden. De enige nieuwsbrief waar Ons Moemoe voor ingeschreven is, al ervaar ik deze regelmatig als te pusherig in het promoten van zijn boek.

Verder een zeer rijk aanbod van dingen die werken en dat staaft hij met inspirerende verhalen én onderzoeksresultaten. Elk artikel heeft onderaan netjes een bronvermelding.

James Clear heeft verder al een gigantisch arsenaal boeken achter de kiezen en vat deze in eigen woorden samen. Op deze manier vergemakkelijkt hij je zoektocht als je niet weet wat je wil lezen, telkens netjes onderverdeeld in categorieën

sochicken.nl

Jelle Hermus wil laten zien hoe je het leven steeds leuker kan maken en is daar ondertussen geweldig in geslaagd. Uitgegroeid tot zowat het grootste Nederlandstalige platform wat persoonlijke ontwikkeling betreft.

Luchtig reizen, klein wonen en amper bewerkt voedsel in huis. Mijn huidige levensstijl is flink beïnvloed door soChicken. Groot fan ook van zijn online cursussen die wat mij betreft eigenlijk een koopje zijn omwille van de hoge kwaliteit.

Het psychologische marketingtrucje waarbij de cursussen zogezegd tijdelijk goedkoper aangeboden worden, vind ik dan weer jammer. Een website als soChicken heeft het niet nodig om op ‘fomo’ in te spelen. De marketingmachine staat soms wat te strak afgesteld.

En verder een waanzinnig groot archief aan praktische artikels. Voor Ons Moemoe soms iets te stroperig maar daarom niet minder waar.

sivers.org

De droogste website van allemaal. Derek Sivers kan in minder dan 4 zinnen geheel to-the-point een inzicht verkondigen. Schrijft bijzonder bondig en helder. Deed alle moeite van de wereld om zijn hobby klein te houden en verkocht uiteindelijk een miljoenenbedrijf.

Verder een interessant boekenoverzicht met quotering. 

Op dit moment blogt hij niet veel meer en is het wachten op zijn boeken.

Deze mosterdpagina is steeds een op-dit-moment-opname. Enkel mosterd waar Ons Moemoe ‘nu’ nog smaak van heeft.

Heeft dit artikel je geholpen of ben je fan van Ons Moemoe? Trakteer ons een wafel!

No Comments

reageer

Even op de schoot?

Even op de schoot bij Ons Moemoe? Kan ik iets voor je betekenen? Idee tot samenwerking, een vraag of iets te vertellen?

Last van een druk hoofd?

Geen magische oplossing, wel 65 levenslesjes om mee aan de slag te gaan. Gratis want Ons Moemoe verwent haar kleinkinderen graag.