e-cursus: houvast voor een zinvol leven

voor wie het zelfhulpwereldje beu is maar toch aan persoonlijke ontwikkeling wil doen

voor wie in de sleur zit en een stamp onder zijn gat kan gebruiken

voor wie quinoa stiekem overroepen vindt

Hoe te leven als je niet weet waarheen?

de cursus die niet gelukkig maakt

Kans is groot dat je al heel wat beproefde recepten, kuren, cursussen en coaches achter de kiezen hebt.

En? Dolgelukkig ondertussen?

Ons Moemoe biedt je geen magische pasklare oplossing, wel stevige handvatten om zin aan je bestaan te geven. Deze cursus draait dus niet om geluk maar biedt houvast in je onderweg zijn, als troostende schouder én als stamp onder je gat.

dieper graven garandeert geen antwoord

Niet op zoek gaan naar je ware ‘ik’ maar genoegen nemen met jezelf, geen passie zoeken maar je interesse volgen én geen quinoa maar gebakken patatten.

Het mag iets hebben, dat leven van je. Dat hele zingevingsvraagstuk wordt veel te moeilijk gemaakt en de meeste coaches en cursussen maken het nog moeilijker. Dieper graven garandeert geen antwoord.

ontwikkelen zonder moeten

Ontwikkeling is een traag beestje. Als je elke dag naar een kers blijft kijken zie je pas hoe traag groei is.

Stop met jagen en leer zaaien, de belangrijkste dingen in het leven hebben tijd nodig.

niet voor hipsters die een snelle oplossing willen

Hipsters geloven in stappenplannen, springen en snelle resultaten. Ons Moemoe niet. Ons Moemoe gelooft in sukkelen, terugvallen, weerstand, vloeken, opgeven en aanmodderen.

Geen recepten voor geluk, wel een blijvend knoeien aan een beter leven.

ontdek je beste levenswijze

Stop met wachten op een plotse ingeving, een aangeboden kans of spontane motivatie en ga aan de slag met wat je wel kan controleren.

Laat het verder nooit je doel zijn om ‘perfecter’ te worden (wat dat ook zou mogen betekenen) maar om simpelweg steeds meer het leven te leven zoals jij vindt dat het geleefd mag worden.

voor wie nadenkt over het leven maar niet weet waar te beginnen

voor de gelukszoeker die blijft geloven dat er ‘meer’ is

voor wie teveel ‘moét’ van zichzelf

zo werkt dat bij ‘de school van Ons Moemoe’

qode-np-item
1

Je schrijft jezelf in bij de school van Ons Moemoe en krijgt toegang tot meer dan 40 levenslessen en flink wat bonusmateriaal.

qode-np-item
2

De school is altijd open. Je kan op eigen tempo (en in pyjama) aan de slag. Je kan rustperiodes inlassen en later hervatten of herstarten.

qode-np-item
3

Je leest, ontdekt en vertaalt de leerstof naar je eigen bestaan. Je krijgt ook huiswerk: oncomfortabele vragen en inzichten die je doen twijfelen.

qode-np-item
4

Je knoeit jezelf naar een beter bestaan en helpt zo het positief toeval een handje. Je brengt jezelf wat vaker aan de goede zijde van het geluk.

omdat je het anders wil

omdat telkens gesust worden je niet verder brengt

omdat je stiekem gelooft dat er meer uit te halen valt

de cursus die de juiste vragen stelt

geen magische snelweg naar geluk of succes

Nope, daar gelooft Ons Moemoe niet in. Wensen dat de dingen lopen zoals jij dat wil, is pure zelfpijniging. Het leven doet daar niet aan mee. Er bestaat geen stappenplan dat ons ultieme controle geeft en er bestaat geen bevrijdende gedachte die je ‘rust’ doet ervaren.

Met deze cursus gaan we aan de slag met wat we wel kunnen controleren en dat is wegdoen wat te schrappen valt, ontspannen in wat je niet kan veranderen en dingen lanceren om je bestaan gaandeweg een gewenstere vorm geven.

met je stappenteller en een glutenvrije koek bij de coach

Je weet ook wel dat het allemaal niet waar is, de stappenplannen, de succesformules en de hypes om gelukkig te worden.

Je weet best dat het leven zo niet werkt. Dat die instagrammer met zijn perfect havermoutontbijt ‘s avonds ook gewoon goor aan zijn tenen zit te pulken en dat zijn stoelgang rare kuren vertoont door zijn overdosis aan gojibessen.

Gelukstips, quinoa en succesboeken zijn niet meer dan bijgeloof, een vorm van denkbeeldige controle. We willen zo graag geloven dat alles maakbaar is en hiermee ons leven veilig stellen dat we gretig grijpen naar formules die ons dit beloven. En zo eindig je depressief met je stappenteller en een glutenvrije koek bij de coach die je vervolgens een andere formule voorschotelt.

En toch …

En toch zit er meer in. Je voelt het en je weet het. Dit kan het toch niet zijn.

Je hebt gelijk, verandering dringt zich op. Meer zelfs, je kan niet anders, een kerselaar beslist ook niet halverwege om dit jaar eens geen kersen te produceren.

Dat vage sluimerende en knagende gevoel is er niet zomaar. Onvrede en verlangens trekken met reden aan je mouw, je wil de nu eenmaal dingen anders.

Het is wat het is, maar dat wil niet zeggen dat het zo hoeft te blijven.

Hoe wil jij je tijd doorbrengen? En met wie?

Wat ‘nu’ is, hoeft niet zo te blijven. Verandering is mogelijk en je bent absoluut in staat om anders naar het leven te leren kijken.

Weet dat:

  • er heel wat vooruitgang, verbetering en ontwikkeling mogelijk is binnen je eigen levensomstandigheden.
  • het allemaal zo ‘zot’ niet hoeft.
  • kleine aanpassingen én simpel én revolutionair kunnen zijn.
  • tevredenheid dichterbij is als je mindert met najagen.
  • je deugt.

Kies tezamen met Ons Moemoe voor ‘haalbare’ ontwikkeling en knoei ‘ontspannen’ mee aan een beter leven.

Dit is persoonlijke ontwikkeling op grootmoeders wijze!

  • Een fancy app, meldingen of je vooruitgang delen op sociale media, het is allemaal verpakking. Ons Moemoe keert terug naar de basis. We hebben de antwoorden niet maar kunnen wel de juiste vragen stellen.
  • De cursus kost € 79. Voor de prijs van één sessie bij je coach krijg je hier 41 lessen op je bord.
  • Ouderwetse Ons-Moemoe-Garantie. Toen de dingen nog gemaakt werden om nooit stuk te gaan. Centjes terug dus als het niet je ding is.

voor wie al een ganse weg ‘persoonlijke groei’ achter de rug heeft en ontdekt dat de magie er een beetje af is

voor wie moe is geworden van het steeds maar werken aan betere versies van zichzelf

voor wie gewoon tevreden wil leven zonder onzin

bijsluiter: mogelijke bijwerkingen

Het is normaal als je naasten je plots als aangenamer en meer ontspannen ervaren. Dit gaat over wanneer het dagdagelijkse bestaan je weer eens ingehaald heeft en duikt terug op als je de inzichten uit de cursus toepast.

Mensen die met deze cursus aan de slag gaan ontdekken doorgaans dat hun hoofd helderder en overzichtelijker wordt en dat er ruimte ontstaat voor rust. Daarnaast bestaat de kans dat men anderen tot irritatie toe zal lastig vallen met nieuw verworven inzichten. Ook dit gaat over zodra men doorheeft dat je die energie beter aan eigen groei spendeert.

Deze cursus helpt je tot zelfinzicht waardoor je jezelf een gewenster bestaan cadeau kan doen. Geen hocus-pocus of magische beloftes maar een berg vuistregels, inzichten én vragen die houvast aan je leven zullen geven.

Even op de schoot?

Even op de schoot bij Ons Moemoe? Kan ik iets voor je betekenen? Idee tot samenwerking, een vraag of iets te vertellen?

Last van een druk hoofd?

Geen magische oplossing, wel 65 levenslesjes om mee aan de slag te gaan. Gratis want Ons Moemoe verwent haar kleinkinderen graag.